Tips voor een zorgeloos en toch heerlijk kerstdiner

7 december 2021 - 08:59
tips zorgeloos kerstdiner Maaltijd Thuis

De kerstdagen komen er aan. Tijd om de kerstversiering weer van zolder te halen en het huis te vullen met gezelligheid. Langzamerhand verschijnt de kerstboom weer in alle woonkamers en worden gevels en tuinen versierd met felle lampjes. Alles voor het ultieme kerstgevoel! We kunnen het zo gek niet bedenken, kerst is nou eenmaal een feest dat we graag uitbundig vieren.

Echter staat kerst natuurlijk niet alleen in het teken van gezellige versiering, het is ook de periode van samen zijn en lekker eten en drinken. Er gaat niets boven een heerlijk en uitgebreid kerstdiner met de hele familie. Iedereen kijkt er naar uit en dus is het goed om alvast eens na te gaan denken over wat u op tafel wilt gaan zetten. Wat gaat het dit jaar worden? Hoe ziet uw kerstmenu eruit? Door tijdig over alles na te denken en goed vooruit te plannen voorkomt u een hoop stress. Wij hebben een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet.

Zo is het allereerst verstandig om in kaart te brengen hoeveel personen u verwacht en of er speciale eetwensen zijn. Daarna kunt u bedenken wat u wilt maken. Houd daarbij bijvoorbeeld rekening met de samenstelling van hartig en zoet en maak een goede verdeling tussen warme en koude gerechten.

Na het opstellen van het menu kunt u de boodschappen gaan inventariseren. Zet alle verse en niet verse ingrediënten op een rij zodat u weet wat u wat u al in het voren kunt kopen en wat u een paar dagen voor de kerstdagen nog moet halen. Eventueel is het handig om bepaalde producten te bestellen zodat u er zeker van bent dat u niet misgrijpt. Dit voorkomt niet alleen teleurstelling maar ook een heleboel chaos. Niets is vervelender dan alles weer om te moeten gooien.

Daarnaast is het ook een goede tip om een dag van te voren al te beginnen met koken. Bepaalde gerechten zijn namelijk makkelijk op te warmen en dat maakt ze geschikt om in het voren te maken. Maak daar ook gebruik van en zorg voor een goede planning zodat u op de hoogte bent van wat er klaar staat en wat u op de dag zelf nog moet doen. Begin hier dan tijdig mee want dan kunt u daarna in alle rust smullen van al het lekkers.

Maar wat nou als u nou niet zo’n keukenprins(es) bent of geen zin of tijd hebt om zo lang in de keuken te staan? Wilt u misschien de stress vermijden en bent u op zoek naar gemak? Of hebt u helemaal geen inspiratie? Hoe zorgt u dan voor een overheerlijk kerstdiner? Daar heeft Food Connect dé oplossing voor.

Onze koks zijn de keuken ingedoken om speciaal voor u een exclusief kerstmenu samen te stellen. Zo kunt u met kerst niet alleen genieten van een feestelijke maaltijd, maar ook van het gemak van zo’n handige en toch heerlijke maaltijd. De tijd die u bespaart kunt u bijvoorbeeld weer gebruiken om een spelletje te doen of een leuke kerstfilm te kijken. Kortom, extra tijd om nog even extra te kunnen genieten van de kerstdagen!

Het kerstmenu bestaat uit twee heerlijke voorgerechten, namelijk broccolisoep en romige kreeftensoep. Als hoofdgerecht heeft u keuze uit gevulde varkenshaas, wildstoofpotje, heekfilet met gamba’s en kiprollade gevuld met hertenstoof. Dit menu is alleen tijdens de feestdagen (week 50 t/m 52) beschikbaar en is nog t/m 16 december te bestellen via telefoonnummer 0 888 – 10 10 10 of via onze webshop.