De keuken in met Ruud en Susan!

20 mei 2020 - 07:00

Kent u Ruud en Susan al van de afdeling productontwikkeling? Zij bedenken samen alle heerlijke gerechten! Een creatief duo dat elkaar goed aanvult. Bent u ook zo benieuwd hoe al die smakelijke maaltijden tot stand komen? Ruud en Susan vertellen u daar graag meer over!

“De nieuwe gerechten bedenken we op basis van nieuwe trends en de toppers uit ons huidige assortiment”, vertelt kok Ruud als we vragen hoe ze elke keer weer aan inspiratie komen voor de nieuwe menu’s. “Daarbij spelen uiteraard de wensen van de klanten een grote rol. We ontwikkelen namelijk graag gerechten die zij op het menu willen zien, zoals de kabeljauwfilet waar de afgelopen tijd veel vraag naar was”. Susan, die Ruud ondersteunt bij de werkzaamheden voor het bedenken en ontwikkelen van nieuwe gerechten en deze o.a. op de menukaart en webshop zet, knikt lachend en vult aan: “Variatie is ook voor onze klanten heel belangrijk, daarom zetten we zoveel mogelijk verschillende gerechten op het menu, die zowel Hollandse als wereldse smaken hebben”.

Wat eten we vandaag?

Ruud haalt uit de kleinste dingen inspiratie voor de nieuwe gerechten, zoals uit tijdschriften maar natuurlijk ook de gerechten die hij thuis kookt. “Maar we krijgen ook regelmatig tips van klanten”, vertelt Susan enthousiast. “Daar kunnen we ook veel nieuwe gerechten of combinaties mee maken, dat is erg leuk!”. Bij Maaltijd Thuis hebben we een proefkeuken, waar met veel plezier in wordt ‘gekokkereld’. “De lekkerste combinaties maak je namelijk door te proeven”, vertelt Ruud. “Maar jij weet vaak ook al snel welke smaken bij goed bij elkaar passen”, vertelt Susan tegen naar Ruud die lachend vertelt: “Dat klopt wel, een gehaktbal bij een stamppot is altijd goed. Maar het leuke aan ons werk is dat je juist ook de unieke combinaties kunt maken. Een speklapje met teriyakisaus is een heerlijke combinatie, maar misschien niet eentje die gauw voor de hand ligt. Dat maakt het natuurlijk nóg lekkerder!”

Proefpanels

Wanneer Ruud en Susan een aantal lekkere combinaties van gerechten hebben samengesteld, worden deze getest in de proefkeuken. Ruud: “We koken de gerechten en proeven deze eerst zelf. Zo kunnen we – als we dit nodig vinden – direct wat aanpassen door bijvoorbeeld een klein beetje kruiden toe te voegen voor wat extra smaak. Vervolgens worden de maaltijden geproefd door onze proefpanels”. De gerechten worden beoordeeld door punten te geven voor verschillende onderdelen. Smaak is immers heel belangrijk, maar het uiterlijk van het gerecht wordt ook meegewogen. “Een gerecht kan op elk onderdeel maximaal 4 punten scoren”, vertelt Susan. “En we zijn uiteraard kritisch, want we willen alleen het beste voor onze klanten. Mocht een gerecht 3 punten scoren, dan gaan we kijken wat we kunnen verbeteren zodat de maaltijd de 4 punten behaald”. Op deze manier bepalen ze samen welke combinaties op het menu komen te staan. Hierbij kijken ze ook naar de seizoenen, in de zomer ziet u bijvoorbeeld heerlijke soepen met een zomers tintje op het menu en in de winter meer stamppotten. “En voor de feestdagen bedenken en koken we luxere gerechten, met een feestelijk tintje”, vertelt Susan.

Favoriete gerechten

Voor de lente en zomer staan er ook veel vegetarische gerechten op het menu. “Alle vegetarische gerechten zijn een aanrader om eens te proberen, ze zijn heel erg goed van smaak en lekker om eens te wisselen tussen vlees, vis en vegetarisch. Mocht u liever een stukje vlees op uw bord willen, dan is het lamsstoofpotje ook heerlijk, één van mijn favorieten!”, zegt Susan. Ruud is gek op vis: “De pastaschotel met zalm en asperges is een tip om te proberen, die smaken passen heel goed bij elkaar!”, sluit hij af.  Wilt u de favoriete gerechten van Ruud en Susan ook proberen? Bekijk dan ons assortiment via https://webshop.foodconnect.nl/fcweb