Kent u Ellen van de afdeling voeding & kwaliteit al?

6 maart 2018 - 12:06

“Het is zo leuk dat ik nooit precies weet hoe de dag gaat verlopen. Ik houd van deze afwisseling tijdens mijn werk en geniet van de leuke samenwerking met mijn collega’s”, vertelt Ellen Weerink enthousiast. “En ik ben elke dag bezig met voeding, dat is het mooiste”. Ellen is werkzaam op de afdeling voeding & kwaliteit, die ervoor zorgt dat al uw maaltijden kwalitatief goed zijn en aan de juiste eisen voldoen. We vroegen haar snel wat meer over haar werkzaamheden.

“Samen met mijn collega’s van de afdeling voeding & kwaliteit houd ik mij dagelijks bezig met de kwaliteit van de gerechten. We testen en proeven de maaltijden en zorgen ervoor dat de juiste
informatie op het etiket staat. Maar ik behandel ook de tips en opmerkingen die over de gerechten
binnenkomen. We zijn altijd heel blij als klanten de moeite nemen deze tips in te sturen, zo blijven we u altijd de beste kwaliteit van onze gerechten bieden”, vertelt Ellen.

Eten houdt ons bezig

Maar wat spreekt Ellen nou zo aan in voeding? “Eten is iets wat ons allemaal bezighoudt. Ik houd van koken en lekker eten en vind het ontzettend leuk dat ik met mijn kennis mensen kan helpen
bij het maken van verantwoorde dinerkeuzes!”, vervolgt Ellen vol enthousiasme. “Bij Maaltijd Thuis helpen we u door de grote variatie in gerechten die we aanbieden, dat past bij een gevarieerd
eetpatroon. Wij vinden het heel belangrijk dat we bijvoorbeeld zoveel mogelijk verschillende groenten op het menu zetten, zodat u kunt variëren en de benodigde voedingsstoffen
binnenkrijgt. Daarnaast letten we op het zoutgebruik en kunt u bij ons kiezen voor
bijvoorbeeld een assortiment dat minder zout bevat of een dieet zoals glutenvrij
of lactose-beperkt! Ik vind het mooi dat ik kan helpen bij het realiseren van deze
gevarieerde menu’s”.

Opleiding

“Het werken bij Maaltijd Thuis doe ik al 1,5 jaar met heel veel plezier”, vervolgt Ellen.
“Ik heb de opleiding voeding & diëtiek gevolgd en aansluitend vier jaar als diëtist gewerkt bij een
thuiszorgorganisatie. Hier heb ik heel veel geleerd, wat ik nu kan toepassen bij Maaltijd Thuis”. Want ook bij de nieuwe ontwikkelingen die Maaltijd Thuis op dit moment doormaakt is deze kennis
onmisbaar. “Het is mooi dat ik, samen met de afdeling voeding & kwaliteit, een bijdrage heb kunnen leveren aan de mooie ontwikkelingen van onze gerechten om nog beter aan uw wensen te
voldoen!”.

Testen van gerechten

Alle gerechten van Maaltijd Thuis worden ook door de afdeling voeding & kwaliteit getest. “Bij het testen van onze maaltijden letten we er o.a. op dat deze op smaak zijn, de portie voldoende is en dat de juiste informatie op het etiket staat, zodat we u de lekkerste gerechten kunnen aanbieden”.
Ook de paasgerechten zijn weer uitgebreid getest. “We hebben weer heerlijke paasgerechten op het menu staan. Mijn favoriet is de gevulde kipfilet met abrikozen en monchou. Een heerlijk gerecht die door die unieke combinatie gewoon net even wat anders is!”, sluit Ellen af.