Klant van het jaar 2021: echtpaar Steenbergen

4 november 2021 - 14:29

Het echtpaar Steenbergen uit Almelo is al ruim drie jaar tevreden klant van Food Connect. Wekelijks bestellen zij verschillende maaltijden waarna meneer Steenbergen deze zelf bij ons komt ophalen. Voor ons een mooie reden om het echtpaar een keer in het zonnetje te zetten. Daarom hebben we ze benoemd tot ‘klanten van het jaar 2021’!

Mevrouw Steenbergen: “Ja, we doen dit nu al een paar jaar, want het is heel makkelijk hè? Mijn schoondochter doet de bestelling en zo eten we vier dagen per week de maaltijden van Food Connect.” Wat ze lekker vindt is voor haar geen moeilijke vraag. Ze houdt van aardappeltjes, maar vindt daarnaast eigenlijk alles wel lekker.

Alzheimer
Drie jaar geleden bestelde het echtpaar voor het eerst een maaltijd van Food Connect en dat had een reden. Meneer Steenbergen: “Weet u, mijn vrouw kan niet meer koken sinds ze Alzheimer heeft. Vroeger kon ze het heel goed. Ze maakte bijvoorbeeld Chicken Tonight met rijst, hachee met een plakje ontbijtkoek erin, of hamburgers met rösti. Dat was altijd heerlijk, maar het ging steeds vaker fout. Dan zette ze drie dingen op het gas en vergat ze het. Het eten brandde steeds aan, het werd echt te gevaarlijk. Toen kwam mijn zoon met het idee van de maaltijdservice en dat werkt perfect. Die menu’s zijn prima en de afwas is zo gebeurd. Ik geloof niet dat mijn vrouw het erg vindt dat ze niet meer kan koken hoor, volgens mij vindt ze het wel lekker makkelijk.”

Piep
Zelf koken vond meneer Steenbergen geen optie. “Ik kan een ei bakken en soep opwarmen en dat is het wel.” Voor meneer Steenbergen is het helemaal goed zo met de handige maaltijden van Food Connect. “Ik haal de menu’s één keer per week zelf op, dan staat er een tas klaar met acht maaltijden. Thuis zet ik twee borden klaar en een toetje. Daarna zet ik de maaltijden in de magnetron. Een paar minuten, ‘piep’ en dan is het klaar, heel mooi”.

Spruitjes
Om uit al die verschillende gerechten iets lekkers uit te zoeken is voor het echtpaar vaak geen lastige keuze. “Ik lust van alles en nog wat. Hachee, broccoli of iets met bonen. Omelet vind ik ook lekker, maar daar houdt mijn vrouw niet van. Dus dat eet ik als ze naar de dagbesteding gaat. Ze gaat twee keer per week en dan eet ik ’s middags warm. Spruitjes bijvoorbeeld, want die lust ze ook niet en die vind ik heerlijk”, vertelt meneer Steenbergen. “Stamppot boerenkool komt er ook weer aan en de eendenbout is ook hartstikke goed.”

Aanrader
Food Connect biedt dus echt een uitkomst voor het echtpaar. Zij zijn ontzettend blij met alle lekkere en handige maaltijden. Meneer Steenbergen vertelt daarover: “Ik vind het echt een aanrader. Zo heb ik het al aan meerdere vrienden verteld en die bestellen nu ook.”