Food Connect: voor een verse of vriesverse maaltijd aan huis

10 maart 2022 - 08:25

Bij Food Connect gaan er dagelijks een heleboel maaltijden de deur uit. Van Hollandse klassiekers tot wereldse gerechten. Vers of vriesvers verpakt. Een veelgestelde vraag die wij echter nog vaak van klanten krijgen, is wat is nou eigenlijk precies het verschil tussen een verse of vriesverse maaltijd? Een goede reden om daar eens wat dieper op in te gaan.

Verse en vriesverse maaltijden worden traditioneel en vers bereid. Eigenlijk is, heel simpel gezegd, het grootste verschil tussen deze maaltijden dat een verse maaltijd na bereiding gekoeld wordt bewaard en een vriesverse maaltijd wordt ingevroren. Dit heeft namelijk gevolgen voor de houdbaarheidsdatum die we op onze maaltijden kunnen meegeven. Zo is een verse maaltijd vanaf bezorging bij u thuis altijd minimaal een week houdbaar in de koelkast (bij een temperatuur lager dan 7 graden). Een vriesverse maaltijd is daarentegen vanaf dat moment minimaal drie maanden houdbaar in de vriezer (bij een temperatuur lager dan –18 graden). Dit betekent dus dat een vriesverse maaltijd niet geschikt is voor in de koelkast. Een verse maaltijd kan daarentegen wel in de vriezer. Echter adviseren wij voor een optimale smaakbeleving om deze gerechten in de koelkast te bewaren.

U kunt de exacte houdbaarheidsdatum altijd terugvinden op het etiket van de maaltijd. Hier vindt u ook de opwarmtijden. Voor een verse maaltijd varieert deze tussen de vier en zeven minuten. Voor een vriesverse maaltijd is de gemiddelde opwarmtijd vijftien minuten. Goed om te weten is dat u deze maaltijden voor het opwarmen niet hoeft te laten ontdooien. U kunt deze gelijk in de magnetron of oven zetten. Zo zijn de vriesverse maaltijden handig om in huis te hebben voor wanneer u een drukkere dag heeft gehad, u onverwachts alleen eet of een extra eter krijgt. Binnen een handomdraai heeft u wat lekkers op tafel staan.

Een andere en unieke eigenschap waarmee we onze verse gerechten ook onderscheiden van de vriesverse gerechten is dat u verse gerechten volledig zelf kunt samenstellen. Alle combinaties zijn mogelijk zodat u zelf kunt bepalen wat u wilt eten. Voor vriesverse gerechten hebben we daarentegen een vast assortiment. Dit assortiment bestaat uit heerlijke maaltijden die met zorg door onze koks voor u zijn samengesteld.

U bestelt een verse maaltijd al vanaf € 6,95 en een vriesverse maaltijd vanaf € 6,69. Wilt u uw naaste of een ander familielid eens kennis laten maken met deze maaltijden van Food Connect? Of misschien wilt u zelf een aantal maaltijden proberen? Bestel dan geheel vrijblijvend het proefpakket en beoordeel zelf welke maaltijden bij u, uw naaste of uw familielid passen. U kunt bij uw bestelling aangeven of u de maaltijden vers of vriesvers wenst te ontvangen.