Een dag zonder vlees, waarom probeert u het niet?

16 september 2021 - 07:20

Vlees, we kunnen het bijna niet wegdenken uit ons eetpatroon. En als iets eenmaal een patroon is, dan vinden we het lastig om deze te doorbreken. Zo zetten veel Nederlanders nog steeds iedere dag vlees op tafel terwijl we ernaar zouden moeten streven om dat minder vaak te doen. Het eten van vlees heeft namelijk invloed op het klimaat en uw gezondheid. En ondanks dat we daarvan op de hoogte zijn, slaan we zo’n lekker speklapje bij de stamppot of een broodje met een goede plak ham niet snel af. De wil is er misschien wel, maar toch lukt het vaak niet.

Heeft u wel eens stil gestaan bij hoe vaak u vlees eet? Het Voedingscentrum adviseert om niet meer dan 500 gram vlees (waarvan maximaal 300 gram rood vlees) per week te eten. Echter vinden veel mensen dat lastig. Minder vlees eten is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan als u een vleesliefhebber bent.

Wilt u toch ergens beginnen, dan kunt u bijvoorbeeld eerst eens als alternatief een stukje vis of misschien wel een vegetarisch stukje vlees proberen. Begin eerst met één dag in de week of twee weken en bouw dit vervolgens langzaam verder uit. Maak daarbij gebruik van een handige planning zodat u van tevoren kunt bepalen hoeveel dagen u geen vlees wilt eten en wat u op deze dagen dan op tafel zet.

Bij Maaltijd Thuis willen we u ook graag de mogelijkheid geven om uw vleesgerecht eens te vervangen. Daarom hebben wij wekelijks verschillende visgerechten en vegetarische maaltijden op ons menu staan. Zo hebt u keuze uit bijvoorbeeld zalmfilet of heekfilet met witte wijnsaus, victoriabaars met hollandaisesaus, tongschar-zalmrol met botersaus of koolvisfilet met tuinkruidensaus als lekker stukje vis voor bij uw aardappelen en groente. Voor een vegetarische maaltijd kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een vegetarische burger, groentestoof, schnitzel, omelet of pastaschotel.

Het voordeel dat u bij ons hebt is dat u eenvoudig van te voren kunt plannen wat u gaat eten. U bestelt namelijk uw maaltijden vooruit. Deze worden vervolgens in één keer bezorgd. En omdat alles apart van elkaar is verpakt, hebt u ook nog eens de mogelijkheid om bepaalde gerechten met elkaar te wisselen. Stond er een stukje vlees op het menu vanavond, maar hebt u toch meer zin in de zalmfilet of vegetarische braadworst van morgen? Aarzel dan zeker niet om ze om te ruilen.

Het voordeel van al die afwisselende maaltijden is dat u uiteindelijk gevarieerder gaat eten en dat is gezond. In elk product zitten weer andere voedingsstoffen die goed zijn voor uw lichaam. Probeer het eens uit met ons proefpakket. Kies eerst voor 3 vleesgerechten en vul vervolgens het pakket aan met de zalmfilet en de vegetarische pastaschotel. Wie weet bevalt het u wel?