De lekkerste rijst en bami komt van onze leverancier Van der Moolen!

13 maart 2018 - 10:31

Maak kennis met onze leverancier van rijst, bami en andere pasta’s: Van der Moolen uit Enschede.

Nadat bleek dat meneer Wang niet aan de juiste bami kon komen voor zijn Chinese restaurant, besloot de vader van Peter en Loes van der Moolen een machine te bouwen waarmee ze zelf dubbel gewalste mie (Chinese bami) konden maken. De vraag naar deze speciale Chinese
bami bleek groot. Peter van der Moolen vertelt: “Nadat onze speciale mie (Chinese bami)
zo’n groot succes werd, besloot mijn vader om producent te worden van dit traditioneel bereide product”.

Traditionele wijze

Mie is een Chinees deegwaar, ook wel bekend als Chinese bami maar in de originele termen heet het ‘mie’. Mie wordt gemaakt van tarwebloem. “De tarwebloem die we gebruiken voor onze mie wordt gemaakt in Zuid-Duitsland en hebben we destijds geheel zelf ontwikkeld, hierdoor is onze mie uniek en van zeer hoge kwaliteit. Onze mie wordt op authentieke wijze gemaakt, van de beste kwaliteit tarwe en zonder extra toevoegingen. Dit zorgt voor een unieke smaak en perfecte bite”.
“Sinds 1966 maken wij onze mie op traditionele en authentieke wijze door middel van een grote
professionele deegrol, het zogenaamde walsproces. Door het walsen van de mie wordt de mie heerlijk rijk van smaak en uniek in structuur”.Wij hebben – als enige leverancier in Nederland – een uniek walsproces dat zorgt voor een optimale ontwikkeling van het deeg en een luchtige structuur. Door dit proces is de smaak van de gewalste mie onderscheidend van andere mie-soorten”.

Chinese wijsheid

Leuk om te weten is dat er een eeuwenoude Chinese wijsheid is, die luidt: “Hoe langer de mie is die u eet, hoe langer u leeft”. De originele lengte van onze mie is langer dan 1 meter en dus goed voor een lang leven.