Week Tegen Eenzaamheid: we brengen mensen samen

1 oktober 2019 - 08:52

Samen eten verbindt. Want door samen te eten met een buur of naaste leer je elkaar beter kennen of ontmoet je nieuwe mensen. Daarnaast is het natuurlijk ook gezellig om samen te zijn. En dat is waar het deze week om gaat in de Week tegen eenzaamheid; een mooi initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het doel van deze week is – zoals de naam al verklapt – om eenzaamheid tegen te gaan, onder de aandacht te brengen en meer contacten te leggen.

In Nederland voelen zich ongeveer een miljoen mensen sterk eenzaam. Daarom is de week tegen Eenzaamheid een belangrijk moment om aandacht aan te schenken. Maar wat houdt eenzaamheid in en welke initiatieven zijn er om meer contacten te leggen?

Wanneer is iemand eenzaam?

Eenzaamheid is het missen van een emotionele en hechte band met anderen. Veel mensen – van jong tot oud – voelen zich weleens alleen of eenzaam en zouden graag meer persoonlijke contacten willen. Een praatje, een bekend gezicht zien of een bezoekje van iemand die je kent, geeft vaak al een gevoel van verbondenheid. Om hier meer openheid aan te geven en mensen samen te brengen, staat de week tegen Eenzaamheid voor ‘Kom erbij’. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd door maatschappelijke organisaties, welzijnsorganisaties, buurtcentra, zorginstellingen en bedrijven.

Maaltijd Thuis: we brengen het samen

Bij Maaltijd Thuis snappen we als geen ander dat eten verbindt. Van ingrediënten tot gerechten, persoonlijke eetwensen tot de perfecte maaltijd en het verbindt onze klanten met bezorgers. Deze verbindingen zijn belangrijk.

In de Week tegen Eenzaamheid spelen onze bezorgers dan ook een extra belangrijke rol. Ze bezorgen namelijk niet alleen een verse, gezonde en lekkere maaltijd aan huis maar bezoeken ook wekelijks onze klanten, kennen hen persoonlijk, maken een praatje en bouwen een persoonlijke band op met hen. Ze staan graag klaar met een luisterend oor, helpen met het invullen van de menukaart of zetten de maaltijd alvast in de koelkast of vriezer. We hebben aandacht voor jou.

Een warme maaltijd is meer dan alleen eten. Met onze persoonlijke benadering en handige, aantrekkelijke verpakking proberen we een gezellige sfeer bij je thuis te creëren. Daarnaast is het natuurlijk gezellig om samen te eten en kan je eenvoudig een extra maaltijd voor je buurman, -vrouw, familielid of kennis bestellen.

Maatschappelijk inzetten

Maaltijd Thuis zet zich voor verschillende maatschappelijke doelen in, zoals de Samen Doen Dag van het Rode Kruis (die zich inzet om eenzaamheid tegen te gaan) of de Slingerbeurs. Daarnaast proberen we mensen samen te brengen door het organiseren van verschillende activiteiten zoals een proeverij op locatie of een verzorgde rondleiding door ons mooie maaltijdbedrijf. Maaltijd Thuis verbindt en brengt het samen!