Jouw verhaal, mijn verhaal: op de koffie bij Natasja

20 augustus 2019 - 10:46

Dit keer ga ik op de koffie bij Natasja, een hartelijke, spontane en goedlachse vrouw uit Westwoud. Ze is sinds 2016 klant bij Maaltijd Thuis, nadat ze constateerde dat zelf koken een flinke uitdaging was voor haar, vanwege de ziektes ME en fibromyalgie waarmee ze in 2011 gediagnosticeerd werd. “Gezond eten is voor mij heel erg belangrijk en na een zoektocht op internet kwam ik uit bij de maaltijden van Maaltijd Thuis, die heel erg lekker zijn”, vertelt Natasja.

Bij de deur word ik met een grote glimlach ontvangen en onder het genot van een kopje koffie, kletsen Natasja en ik alsof we elkaar al jaren kennen. Ze werkte voorheen als instellingskok, en is een zelfstandige en krachtige vrouw, met een indrukwekkend verhaal: “Er is een periode geweest dat ik langdurig over mijn grenzen heen ging”, vertelt Natasja.

Ik ben heel erg tevreden over de maaltijden

“Nadat bij mij ME (een chronisch vermoeidheidssyndroom) en fibromyalgie (chronische pijn in spieren en bindweefsel) werd vastgesteld, lag ik helaas lange tijd op bed omdat ik niet veel kon maar wel wilde”. Doordat ze niet veel kon en minder beweging kreeg dan voorheen, kwam Natasja aan. Ze speurde het internet af naar de beste en gezondste maaltijden voor haar en vond Maaltijd Thuis. In die tijd viel ze, met behulp van een maagverkleining en gezond eten, maar liefst 58 kilo af. Omdat de voedingswaarden voor haar van groot belang zijn, vraagt ze dit aan de klantenservice of online. “Dat is nooit een probleem, ze zijn erg vriendelijk, heel fijn!”, vertelt Natasja opgewekt, met een grappig katje spelend op haar nek.

Het moment dat de bezorger de eerste maaltijden bracht, kan ze zich nog goed herinneren. “Ik verwarmde de maaltijd, nam een eerste hap en was blij verrast! De worteltjes hadden een knapperige ‘bite’, dit had ik nog niet bij andere maaltijden meegemaakt. Het was zo lekker! Daarom een dikke pluim voor iedereen die bij Maaltijd Thuis betrokken is, ik ben erg tevreden!”. “En”, zegt ze er nog lachend achteraan, “Een goede maaltijd brengt mensen samen”. Daar sluit ik mij natuurlijk graag bij aan!

Groet,
Monique