Lekker lang thuis wonen met de diensten van ledenservice Leef3.nu

6 mei 2020 - 08:16

Maaltijd Thuis werkt sinds eind 2018 samen met Leef3.nu, waarover wij destijds een artikel schreven dat in diverse kranten werd gepubliceerd. Er valt echter nog zoveel meer moois te vertellen over deze ledenservice, die 30.000 leden in de regio Eemland voorziet van de beste producten en diensten, die in deze tijd van de Coronacrisis nog belangrijker zijn geworden. Jan Jans, manager van Leef3.nu, vertelt: “We krijgen momenteel veel vragen van leden, omdat ze in de dagelijkse gang van zaken tegen een aantal problemen aanlopen en bijvoorbeeld liever niet de deur uit willen. We zijn er voor onze leden en willen ze graag helpen.”

De ledenservice van Leef3.nu is ontstaan uit de stichting Beweging 3.0, die wijkverpleging, revalidatiezorg en verblijf en zorg in hun wooncentra biedt. “Vroeger kon je voor hulpmiddelen terecht bij het Groene Kruis. Dit hebben veel mensen onthouden en daaruit is onze ledenservice voortgekomen”, vertelt Jan. “Onze persoonlijke benadering komt naar voren bij elke dienst die Leef3.nu biedt, en is opgedeeld in vier domeinen: sociaal, veiligheid, gezondheid en gemak, zoals de maaltijdservice van Maaltijd Thuis. Met deze diensten bieden we hulp aan ouderen, en mantelzorgers, zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig en prettig thuis kunnen blijven wonen. Daarbij betrekken we relevante samenwerkingspartners uit ons eigen netwerk én die van de ouderen. Door te luisteren naar de wensen van onze leden, kunnen we hen op weg helpen en eventuele problemen wegnemen”, vervolgt Jan.

Veilige service ondanks het Coronavirus

De ontwikkelingen rond het Coronacrisis zorgen bij Leef3.nu ook voor aanpassingen om de service veilig te kunnen blijven bieden, maar ook voor mooie initiatieven waar Leef3.nu trots op is: “Veel bewoners en omwonenden van aanleunwoningen eten dagelijks een warme maaltijd in één van de woonzorgcentra van Beweging 3.0. Wegens de Coronacrisis sloten verschillende restaurants hun deuren om zo de gezondheid van de gasten te kunnen blijven waarborgen. Om de ouderen een gezonde en lekkere maaltijd te kunnen blijven aanbieden, is de samenwerking met Maaltijd Thuis gestart. Maaltijd Thuis heeft daarop direct de mouwen opgestroopt en bij deze ouderen thuis een versgekoelde of vriesverse maaltijd bezorgd, die ze eenvoudig zelf in hun magnetron of oven kunnen verwarmen. Zo’n oplossingsgerichte en snelle samenwerking is in deze tijd cruciaal en het is fijn dat we er voor deze mensen kunnen zijn”, zegt Jan.

Samenwerking

Leef3.nu werkt sinds 2018 samen met Maaltijd Thuis voor de maaltijdservice, nadat hun vorige leverancier ermee stopte. In de afgelopen jaren hebben ze samen al verschillende acties op touw gezet in de regio Eemland om zoveel mogelijk mensen een vorkje mee te laten prikken. Want een heerlijke, verse maaltijd is niet alleen nodig tegen de trek of om de dagelijkse voedingsstoffen binnen te krijgen, maar is ook een waar geluksmomentje: eentje om naar uit te kijken. Bij de aanblik van de gerechten op de menukaart ga je al watertanden, want de lekkerste combinaties zijn door de koks van Maaltijd Thuis op de kaart gezet.

Een tweetal voorbeelden – die zij naast het uitgebreide aanbod van gerechten met een heerlijk Nederlands, Oosters of Italiaans tintje aanbieden – zijn: Varkenshaasoester met een volle, romige pepersaus, geserveerd met gebakken röstiko’s en een gemengde groente, die niet alleen een lust voor het oog is maar ook zorgt voor een smaakexplosie in de mond. Of kies voor de boterzachte gestoofde varkenswangetjes in een jachtsaus met uitgebakken spekjes en hierbij een stamppot met prei en stukjes paprika en kerrie. “De maaltijden van Maaltijd Thuis zijn heerlijk, ik heb ze natuurlijk zelf ook geproefd”, vertelt een lachende Albin Meijer, die op de marketing- en communicatieafdeling van Leef3.nu werkt. “Je ziet én proeft aan de maaltijden dat ze gekookt worden door een echte kok. De smaken passen perfect bij elkaar en ze bieden naast de favoriete gerechten zoals het runderlapje, een gehaktbal of vers stukje vis, ook vaak verrassende combinaties aan, die ik zelf niet zo gauw had kunnen bedenken. Zoals bijvoorbeeld het speklapje in teriyakisaus”, vervolgt hij.

Net zoals bij Leef3.nu, draait het bij Maaltijd Thuis ook om het persoonlijke contact, een praatje maken en dat mensen zelf hun keuzes kunnen maken. “Dit zie je ook terug bij de maaltijden, je kunt namelijk zelf je maaltijd samenstellen uit een ruim aanbod van gerechten. En naast de ‘Hollandse pot’, die toch vaak favoriet is bij velen, hebben ze ook lekkere pasta’s of Oosterse schotels”, zegt Albin. Elke week is er keuze uit nieuwe menu’s, waarbij de koks uit de Twentse keuken rekening houden met de seizoenen en eetwensen van de klanten, zoals een glutenvrije of zoutarme maaltijd. De maaltijden worden vervolgens gewoon thuisbezorgd, door een vaste bezorger van Maaltijd Thuis. Er hoeft niet direct bij bezorging betaald te worden, dit gebeurt veilig achteraf nadat men lekker van de maaltijd heeft kunnen genieten. Pak al deze ingrediënten samen en je hebt een perfecte mix, die goed aansluit bij Leef3.nu. “Onze leden moeten zelf keuzes kunnen blijven maken en bepalen hoe zij hun leven willen leiden. Samen met Maaltijd Thuis zetten wij ons daar 100% voor in”, sluit Jan af.

Meer informatie

Met de ledenservice van Leef3.nu heeft u tal van keuzes uit handige producten en verschillende gemaksdiensten. Denk hierbij aan hulpmiddelen, klussen aan huis, personenalarmering en de maaltijdservice. Leef3.nu kent haar leveranciers allemaal persoonlijk en staat voor veiligheid en vertrouwen, daarom zijn alle samenwerkende leveranciers in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Een lidmaatschap kost €24,25 per jaar, waarmee u geniet van diverse voordelen zoals o.a. geen bezorgkosten (t.w.v. €2,45 per bezorging) bij de maaltijdservice van Maaltijd Thuis. Meer informatie vindt u op www.leef3.nu.

Trek gekregen?

Trek gekregen in een heerlijke versgekookte maaltijd die persoonlijk en veilig bij u thuis wordt bezorgd? Probeer dan eens een proefpakket bij Maaltijd Thuis: bestel 3 maaltijden voor maar €15,-, gratis thuisbezorgd. Bekijk hier alle gerechten waaruit u kunt kiezen: www.leef3nu.uwmaaltijd.nl/proefpakket