Is parelcouscous hetzelfde als gewone couscous?

20 augustus 2019 - 11:10

Op ons najaarsmenu vind je verschillende nieuwe gerechten, waaronder de bloemkoolcurry met parelcouscous. Kok Ruud: “Je zou denken dat couscous en parelcouscous bijna hetzelfde zijn, maar niets is minder waar!”

Ruud legt uit: “In onze menu’s hebben we weleens couscous op het menu staan: een onmisbaar gerecht in o.a. de Marokkaanse keuken. Couscous is een kleine korrel, die wordt gemaakt van durumtarwe.

Parelcouscous, die we in het najaarsmenu gebruiken, heeft een rondere en dikkere vorm dan de originele couscous en een zachtere volle smaak. Daardoor is deze heel erg geschikt in combinatie met de iets pittige smaak van de bloemkoolcurry”.

Couscous is rijk aan koolhydraten en bevat vezels, vitamines en mineralen en past daarom als gezonde basis in een maaltijd. Een aanrader om te proberen!

Nieuw gerecht op het najaarsmenu: bloemkoolcurry met parelcouscous

Heerlijke vegetarische curry met bloemkool, komijn en gember met daarbij parelcouscous met tomaat en zwarte olijfjes. Dit gerecht is ook beschikbaar in zoutarm, lactose-beperkt, zoutarm & kaliumbeperkt en vegetarisch.