Maaltijden Maaltijd Thuis dragen bij aan prestaties Heracles Almelo

24 mei 2018 - 12:47

– Verdediger Wout Droste in zijn nopjes met de gerechten na afloop van wedstrijden –

ALMELO – Om tot optimale prestaties te komen speelt de juiste en goede voeding in de topsportwereld een belangrijke rol. Ook bij voetbalclub Heracles Almelo zijn ze hier bewust mee bezig. Maaltijd Thuis is al twee jaar partner van de club op het gebied van maaltijden en zorgt er voor dat spelers na een uitwedstrijd in de bus kunnen genieten van een warme maaltijd. Heracles Almelo-speler Wout Droste (29) is in zijn nopjes met de gerechten van Maaltijd Thuis: “Om optimaal te kunnen herstellen moet je binnen een uur na een wedstrijd weer goed eten en heb je wel zin in wat lekkers. Ik kijk dan ook echt naar uit naar de maaltijd!”

De 29-jarige ervaren verdediger is zich in de loop der jaren steeds bewuster geworden van het belang van een gezonde leefstijl. Hij kookt en eet gezond en raadpleegde al eens een diëtist om meer te weten te komen over voeding. Ook Heracles Almelo besteedt hier veel aandacht aan: “Na een zware training of wedstrijd is een goede maaltijd belangrijk om de tank met eiwitten, koolhydraten en vitaminen weer aan te vullen. Gelukkig gaat Heracles Almelo hier professioneel mee om met onder meer speciale gerechten, eiwitshakes en vitamines”, zegt Droste.

De verdediger vindt het belangrijk om goed te eten en is blij dat de club hierin meedenkt: “Vooraf eten is erg belangrijk, maar wat je na afloop eet is minstens zo belangrijk. Je kunt jezelf wel vullen, maar je moet jezelf ook goed voeden”, zegt de verdediger. “Gelukkig hebben ze dat bij Heracles Almelo erg goed voor elkaar”.

Op het gebied van maaltijden werkt de eredivisieclub al twee jaar samen met Maaltijd Thuis, zodat de spelers na afloop van een uitwedstrijd direct de voedingsstoffen weer kunnen aanvullen. Ze hebben hierbij keuze uit verschillende soorten gerechten, zodat iedereen een maaltijd kan kiezen waar hij zin in heeft. Droste heeft een aantal favorieten en kiest over het algemeen voor een stamppot met een gehaktbal en rijst met babi ketjap: “Na alle pasta’s die je vooraf neemt heb je wel zin in iets anders. Er is genoeg keuze en het is allemaal zeer goed te eten.”

De maaltijden worden na afloop van een uitwedstrijd in speciale ovens onderin de bus klaargemaakt door de buschauffeur, waarna spelers bij terugkomst direct kunnen aanschuiven. Droste kijkt uit naar het moment dat hij de bus weer in komt: “Na een wedstrijd drink ik veel, maar krijg ik ook écht trek. Dan geniet ik echt van een warme maaltijd, als die er tenminste nog staat”. Want dat is elke keer weer de vraag bij de spelers. Voetbalhumor in Almelo: “Bepaalde spelers eten de gerechten van anderen omdat ze ‘ineens’ zin hebben in iets anders. Dan moet je zorgen dat je niet als laatste in de bus bent, want dan heb je pech”, vertelt Droste lachend.