Interview met Mark Oude Luttikhuis van het Naober magazine

10 april 2018 - 08:08

Maak kennis met het Naober magazine, een heerlijk kwaliteitsblad met Oost-Nederlandse insteek! Een prachtig magazine voor iedereen; van de trotse Oosterling tot eenieder die graag meer wil weten over de vele mogelijkheden die het Oosten biedt. Mark Oude Luttikhuis, bladmanager en mede-eigenaar van Naober, vertelt u hier graag wat meer over.

Een mooi blad voor iedereen

“De kerngedachte voor het opstarten van Naober was om gewoon een mooi blad te maken voor de Achterhoek. Dat idee komt bij Arie Ribbers, bekend van radio Gelderland en tevens streektaaldeskundige, en Hans Siemes, landbouwjournalist vandaan. Vervolgens werd Agrio uitgeverij (een agrarische uitgever) betrokken bij dit plan. Agrio gelooft, net als wij, in de kracht en eigen identiteit van de streek. Zij adviseerden ons het gebied uit te breiden naar geheel Oost-Nederland”, vertelt Oude Luttikhuis. “Zo ontstond Naober magazine, dat nu is uitgegroeid tot een
hooggewaardeerd blad voor iedereen met interesse in het oosten en het platteland dat door vrijwel heel Nederland te verkrijgen is!”.

Indrukwekkende verhalen

Maar welke onderwerpen komen er allemaal terug in het magazine? “Wij vinden het menselijke aspect het belangrijkste, waarbij we niet alleen bekende Oosterlingen kuier’n, maar ook aandacht
besteden aan mensen die denken dat ze ‘normaal’ zijn, maar eigenlijk iets heel bijzonders doen. Het artikel over het afstaan van een nier aan de buurman door Wendelmoet Wouters uit Tolkamer
staat me nog helder voor de geest”, vervolgt Oude Luttikhuis. “Daarnaast onderstreept Naober
magazine de kracht en pracht van het platteland, zoals de saamhorigheid, bedrijvigheid en de prachtige natuur. Maar ook artikelen en weetjes over woninginrichting en alles rondom de tuin komen aan bod en natuurlijk een uitdagende puzzel. Deze hoofdthema’s worden aangevuld met een vleugje streektaal en voor de echte Bourgondiërs besteden we natuurlijk uitgebreid aandacht aan het thema koken. De samenwerking met Maaltijd Thuis sluit aan bij de interesse in heerlijke gerechten en het samenwerken zit in het DNA van beide bedrijven. Daarmee is dit een mooi voorbeeld van ondernemend naoberschap!”.

Boeren en streekproducten

Daarnaast wordt er bij het Oosten natuurlijk direct aan het platteland en boeren gedacht. Vanzelfsprekend spelen deze boeren met hun (streek)producten een rol in het Naober. “Dit jaar besteden we via de rubriek ‘anders boeren’ extra aandacht aan vernieuwend en duurzaam ondernemen. Goed omgaan met elkaar en je omgeving is kenmerkend voor Naober. Ook Maaltijd Thuis houdt zich hier mee bezig. Dat is een goede zaak”.

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar het Naober magazine? Vraag dan hier een proefpakket aan bij Maaltijd Thuis van 2 gerechten voor maar €10,- of 5 voor €20,- (gratis thuisbezorgd) en u ontvangt een gratis Naober magazine! Het proefpakket wordt bereid uit verse ingrediënten, wordt persoonlijk thuisbezorgd en u zit niet vast aan een abonnement.