VERS VAN DE PERS: Food Connect gaat verder onder de Kramer Group, overname is een feit

15 juli 2021 - 15:27

Food Connect, bekend van maaltijdbezorging onder de merknamen Food Connect en Eten met gemak, is overgenomen door de Kramer Group, een familiebedrijf uit Warmenhuizen. Met deze overname verstevigt Kramer Group haar positie in ‘lekker gezond en gemakkelijk eten’ door verder te groeien in het bereiden van maaltijden én vanaf nu ook rechtstreeks bij de klant te bezorgen.

Nadat in 2019 Wadinko, een regionale investeringsmaatschappij, een aandeel in Food Connect nam, heeft Food Connect zich samen met het merk Eten met gemak de afgelopen jaren verder ontwikkeld als een belangrijke speler in de foodmarkt. Vers voedselproducent Kramer Group, houdstermaatschappij van o.a. Koninklijke Vezet B.V. heeft de aandelen overgenomen van aandeelhouders Wim Swier en Wadinko.

De Kramer Group ziet met de overname van Food Connect en Eten met gemak de bezorgmarkt van koelverse maaltijden aan huis als strategische groeimarkt. Frans J.N. Kramer en Marcel Jacobs van de Kramer Group: “We zien veel mogelijkheden om Food Connect te ondersteunen in haar ambities en zo verder uit te bouwen. Het bezorgnetwerk is voor ons een nieuwe, waardevolle asset! We kunnen ons zo ook buiten de retailmarkt gaan ontwikkelen.” Bouwe van Wijk van Food Connect ziet in De Kramer Group de partner die bij Food Connect past: “De Kramer Group is met haar expertise en netwerk precies de partner die we zoeken. Het is in veel opzichten een gezond bedrijf waar wij ons graag mee verbinden.”

Voor voormalig grootaandeelhouder en oprichter Wim Swier is met de verkoop de cirkel rond: “De verkoop aan Vezet is de kroon op het levenswerk.” In twintig jaar tijd is Food Connect uitgegroeid tot een grote speler van goede en gezonde maaltijden, vooral voor senioren. Bezorgd aan huis, zowel via zorgorganisaties, kleinschalige woonlocaties als bij zelfstandig wonenden. “We hebben groot vertrouwen in een goede toekomst van ons mooie bedrijf Food Connect, onder de Kramer vlag.”